BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már nem verik át a taxisok a turistákat?

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szerint az új taxirendeletnek is köszönhetően a taxisok már kevesebbszer fogják átvágni a külföldi turistákat.

„Az elmúlt években addig liberalizálták a taxis piacot, amíg a végén már ellenőrzés sem volt. Ezentúl számíthatnak arra a taxisok, hogy az ellenőreink beülnek hozzájuk. Már szeptemberben is több engedélyt vontunk vissza” – fogalmazott Vitézy Dávid a turizmus vilagnapjáról szóló sajtótájékoztatón. Vitézy Dávid azt is az eredmények közé sorolta, hogy a külföldiek ezentúl már a reptéren is megvehetik a jegyüket vagy bérletüket, ugyanis a BKK-nak megnyílt az ügyfélközpontja a reptéren. „Bármilyen hihetelen eddig nem működött jegy- és bérletértékesítés a reptéren, így a turistáknak a buszsofőrtől kellett jegyet venni forintért” – mondta a vezérigazgató. Vitézy Dávid azt is megígérte, hogy a turistabuszoknak lesz hol megállniuk és parkolniuk a városban.

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége szerint ugyanis katasztrofális állapotok uralkodnak a budapesti buszos városnézés területén. „A Citadellánál évek óta gond van, a Fővám tér átépítése miatt a Nagycsarnok megközelíthetetlen, a Március 15-e téren 18 buszmegálló szűnt meg, a Parlamentnél is megszűnik ez a lehetőség, a Bazilikánál szintén büntetik a buszokat, a Hősök terénél is csak ideiglenesen engedélyezett területet jelöltek ki és a Várból is hamarosan kitiltják a buszokat” – sorolta lapunknak Bálint Zoltán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.