BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Némi fellendülés indult meg az ERP-rendszerek hazai piacán

Előrejelzés Idén és a következő években a tavalyi stagnálás után már ismét némi növekedés várható a vállalatirányítási rendszerek(ERP) magyarországi piacán, amelyen tavaly 9 milliárd forint értékű üzletet bonyolítottak a piaci szereplők – tudtuk meg Balogh Ákostól, az IDC Magyarország Kft. elemzőjétől.

A válság elhúzódó negatív hatásától az uniós támogatással indult projektek mentették meg a piacot. A most elindult növekedés azonban egyelőre nagyon szerény marad, nem haladja meg az egy százalékot. Ennek oka, hogy az informatikai beruházásokra szánt büdzsék még mindig nagyon szűkösek.

Itthon is megjelennek a költséghatékonyabb felhős megoldások, de mint az elemző mondja, nagy projektekre ez még nem igazán jellemző. Inkább a kis- és középvállalatok körében kezd egyre népszerűbbé válni.

Ami a szállítókat illeti az első hét legnagyobb szereplő, köztük néhány hazai cég fedi le a hazai piac 80 százalékát, azon belül a piacvezető SAP egymaga a piac közel felét mondhatja magáénak. A vezető szállítók között van még a Griffsoft, az Infor, a Libra Szoftver, a Microsoft, az Oracle illetve a Progen. A hazai cégek az egyedi fejlesztéseikkel szerezhetnek versenyelőnyt – emeli ki az elemző.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.