BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BKK: Eldőlt, idén ki kéri tőlünk a jegyeket

Csak egy cég pályázott a BKK jegyellenőri közbeszerzésén, így a nyertes kiléte nem volt kérdés.

Megint a PFM Kontroll Kft. nyerte a BKK „jegyellenőri tevékenység ellátása közösségi közlekedési járműveken és megállóhelyeken, valamint
személy- és vagyonvédelmi feladat ellátása járműveken és megállóhelyeken” tárgyú közbeszerzési eljárását 3,2 milliárd forintos ajánlattal. Nem volt nagy verseny, mert más cég nem pályázott erre a feladatra. A szolgáltatás nettó óradíja 970 forint fejenként. A PFM Kontroll 2012-ben 1,7 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, míg 2011-ben 400 millió forintot könyvelhetett el.

A BKK kezelésébe kerül a KöKi Terminálon megépült P+R parkoló, miután a Fővárosi Közgyűlés megszavazta az erről szóló előterjesztést. A háromszintes parkoló térítésmentesen kerül az önkormányzat tulajdonába, a használatbavétel még az előtt megtörténhet. A parkolóautomatákat, rendszámfelismerő kamerákat, térfigyelő kamerarendszert nyílt közbeszerzési eljáráson szerzik be, annak lezárultáig a rendszereket bérlik, hogy minél hamarabb megnyithasson a parkoló. A BKK tervei szerint a parkoló üzemeltetésének éves becsült költsége 43 millió forint, míg a tervezett bevétel a kihasználtság mértékétől függően 18-33 millió forint között alakulhat. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a közgyűlésnek adott tájékoztatása szerint az autósoknak egy vonaljegy árának megfelelő összeget kell fizetniük egynapos parkolásért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.