BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növekedést tervez az Xapt

A múlt évben 2012-höz képest ötven százalékkal, 30,4 millió euróra nőtt az üzleti szoftvermegoldásokat fejlesztő Xapt Csoport árbevétele – mondta el Schvarcz Zoltán, a társaság elnöke.

A cég Magyarországon 18 százalékos forgalomnövekedést ért el, hazai bevétele meghaladta a 4,5 milliárd forintot. A magyarországi központú, a régió több országában, illetve az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában érdekeltségekkel bíró társaság az idei évre is jelentős fejlődést tervez, amihez jó alapot nyújt többek között az is, hogy a múlt év végén megvásárolták az egyik legnagyobb riválisukat, az LLP Dynamics-ot.

Ez várhatóan 4,5 millió euróval növeli majd a bevételt, illetve több mint 90 fővel bővül a vállalatnál dolgozók száma. A tranzakciót valószínűleg az első negyedévben zárják le véglegesen, azonban a vételárat nem közölték. Az akvizícióval öt kelet-európai országgal bővült a cég hálózata, és nagymértékben megerősítették piaci helyzetüket a régióban. Az idén csoportszinten 35 százalékos forgalomnövekedéssel számolnak az Xapt-nál, a magyarországi bevételnél 24 százalékos bővülést terveznek. A cégcsoporton belül a nemzetközi jelenlét fontosságát jól mutatja, hogy a forgalom 50,68 százaléka az Egyesült Államokból jön.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.