BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megválik a Vaiotól a Sony

Hamarosan új tulajdonosa lehet a Sony Vaio pc-üzletágának, a társaság egy japán befektetési alapnak, a Japan Industrial Partners-nek adná el az ágazatot. A vételár 391 és 489 millió dollár között lehet.

Megválhat notebook márkájától a Sony, japán sajtóbeszámolók szerint a társaság döntésében a pc-piac globális zuhanása mellett az is szerepet játszhat, hogy még inkább az okostelefon szegmensre akarnak összepontosítani. A Vaio üzletág új tulajdonosa a szintén japán Japan Industrial Partners lehet, azonban egyelőre nem ismertek a tranzakció részletei, a hírek szerint egy új céget hoznának létre, ami a jövőben kezelné a márkát Japánban. A vételár 391 és 489 millió dollár között lehet.

Sajtóhírek szerint a Sony globális szinten is megválna a Vaio-tól, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik cég venné át a notebook üzletágat. Az ügylet kapcsán felmerült a Lenovo neve, azonban ezt egyik fél sem erősítette meg.

A múlt évben a világ pc-piaca 10 százalékkal zsugorodott, és az idén is további csökkenés várható, a Gartner adatai szerint akár 7 százalékkal is eshet ez a szegmens. Lényegesen más a helyzet a mobiltelefonok esetében, ezen a területen 5 százalékos bővülést prognosztizál erre az évre a Gartner, 1,9 milliárd készüléket adhatnak el. Az okostelefonok forgalma ennél is gyorsabban nőhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.