BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tunézia a díszvendég az Utazás kiállításon

Holnap nyílik az Utazás kiállítás a Hungexpón, ahol mintegy 500 kiállító mutatkozik be több mint 30 ezer négyzetméteren. A rendezvény idei díszvendége Tunézia és Pécs, a kulturális területről pedig Matyóföld lesz. „Tavaly 22 ezer magyar beutazás volt Tunéziába, idén pedig 25 ezer a cél. Ráadásul mindezt csak charter járatokkal érjük el” – mondta Leith ben Zakour, a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti irodájának vezetője. Hozzátette: a turizmus a GDP 7 százalékát adja Tunéziában, a devizabevételek 19 százaléka is ebből származik, valamint 400 ezer embernek ad munkát.

A legnagyobb kiállító idén is a Magyar Turizmus Zrt., a turisztikai marketingcég belföldi utazásra invitálja az érdeklődőket. A Hungexpo legalább 50 ezer látogatóra számít. Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese elmondta: a kiállításon kilenc turisztikai régió mutatkozik be. A SZÉP-kártyákon a 2012-es feltöltésből még 4,5 milliárd forint van, amelyet május 31-éig lehet felhasználni, illetve a 2013-as feltöltésből 40 milliárd forint szerepel rajtuk, ez az összeg 2015 májusig érvényes. A belföldi régiós kínálat mellett 45 országból fogadnak kiállítókat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.