BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A csehek fürödnek, a szlovákok vásárolnak Magyarországon

FORGALOM A KSH januári adatai szerint januárban az orosz után a cseh és szlovák vendégéjszakák száma növekedett leginkább a kereskedelmi szálláshelyeken. A csehek esetében a 19 ezer vendégéjszaka 31 százalékos, míg a szlovákok esetében a 14 ezer vendégéjszaka 26 százalékos bővülést jelent. „Csehország hazánk egyik legfontosabb, legdinamikusabban bővülő küldőpiaca, az elmúlt 10 évben a magyar kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált cseh vendégéjszakák száma megnégyszereződött, ezzel az ötödik-hatodik legfontosabb küldőpiacunk” – olvasható a Magyar Turizmus Zrt. taktikai tervében. Megítélésük szerint Magyarország igen népszerű desztináció a csehek körében, és ezt elsősorban a fürdőknek köszönhetjük.

Évente mintegy 600 ezer szlovákiai turista nyaral külföldön az utazási irodákon keresztül, és nagyjából ugyanennyien egyénileg utaznak ki. „A szlovákok számára kedvező euró-forint árfolyam a bevásárlóturizmus fellendülésén kívül a vendégéjszakákat generáló beutazásnak is kedvez. A szlovákiai magyar potenciális utazóközönség kitűnő ismeretekkel rendelkezik Magyarországról” – fogalmaz a turisztikai marketing cég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.