BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan jelentős változások jönnek a Vateránál

Az eredetileg tervezett március végi időponthoz képest néhány hetes csúszással valósul meg a Grando.hu online bevásárlóközpont integrálása a Vatera szolgáltatásba – mondta el a Világgazdaság érdeklődésére Szanitter Áron, a mindkét e-kereskedelmi oldalt működtető Allegro Group HU Kft. piacterek üzletágának vezetője.

A lépéssel kosaras rendszerben értékesítő webáruházak kínálatával egészül ki az online aukciós portál, azonban a felhasználók igényeit figyelembe véve jól láthatóan elkülönítik majd a két vásárlási lehetőséget.

A Vatera.hu tavalyi átmenő forgalma nagyjából 20 milliárd forint volt, ami elmaradt az előző évek értékeitől. Ebben szerepet játszott az is, hogy a tulajdonos Allegro a birtokában lévő teljes termékportfólió forgalmának felfuttatására összpontosított, ennek megfelelően az aukciós oldalról mind a Grando, mind a szintén a vállalathoz tartozó apróhirdetési szolgáltatás, az Apród.hu felé tereltek forgalmat – tette hozzá Szanitter Áron. A cég piacterek üzletágának vezetője közölte azt is, hogy az internetes bevásárlóközpont Vaterába integrálásával várhatóan jelentős mértékben megnő majd a szolgáltatás forgalma.

Az aukciós oldal teljes megújítását tavaly októberben jelentették be, és akkor azzal számoltak, hogy 2014 elején megvalósul az átállás az új platformra. A felhasználók azonban a vártnál lassabban szoknak át az új felületre, ezért a régi oldal lekapcsolása biztos, hogy még hónapokig nem történik meg. „Pontos dátum még nincs a végleges átállásra, de jelenleg úgy látjuk, hogy még 3-6 hónap szükséges ehhez. Az új Vaterára napjainkra már nagyjából feleannyi terméket töltöttek fel a felhasználók, mint amennyi a régin van, igaz a forgalma még csak 10-20 százaléka a párhuzamosan működő réginek” - közölte Szanitter Áron. A tervek szerint még biztonságosabbá tennék az aukciós szolgáltatás használatát, egy biztonságos vásárlási programot indítanak el, amelynek keretében bizonyos feltételek teljesülése esetén 100 ezer forintos értékhatárig kártalanítják azokat a vevőket, akiket esetleg kár ért az oldalon történő vásárlás kapcsán.

A vállalat emellett a személyi jövedelemadó bevallási határidő közeledtével tájékoztató kampányt is indít, ehhez kapcsolódóan várhatóan a jövő héten indul el egy hasznos információkat tartalmazó oldal. „A mintegy 2,5 millió vaterázó mindössze 3 százalékát terhelheti az ingóságok eladásából származó bevétel kapcsán adófizetési kötelezettség – mondta el egy tegnapi háttérbeszélgetésen Szanitter Áron. A jelenleg érvényes jogszabályok szerint ingóságok értékesítése után 600 ezer forintos határig nem kell bevallaniuk az egyéni felhasználóknak a bevételt. Az adóhatósági ellenőrzésekkel összefüggésben az Allegro üzletágvezetője közölte, hogy szigorú szabályok alapján kezelik a felhasználók adatait, és csak abban az esetben adják ki azokat, ha minden kétséget kizáróan megállapítható az egyezés. A múlt évben összesen 120 személlyel kapcsolatban kért adatokat a Vaterától a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, vagyis a szolgáltatás minden 20 ezredik használójáról, ráadásul végül csak 93 megkeresésre tudtak válaszolni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.