BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebb busz és villamos járna, hogy elegen utazzanak a 4-es metrón?

Félő, hogy nem nagyon lesznek kíváncsiak az utasok a 4-es metróra – emiatt aggódnak a BKK-nál egy kockázatelemzési tanulmány szerint, amelyet a Blikk szerzett meg. A lap szerint attól tartanak, hogy „a metró forgalma nem hozza az elvárásokat. A várakozások azt mutatják, hogy a metró forgalma a kezdetben tervezettnek kb. a fele lehet” – olvasható a dokumentumban.

A budapestieknek a tanulmány szerint problémát jelent majd, hogy több helyen csak átszállással vagy hosszas gyaloglás után tudnának utazni a metróval. A BKK-s elemzés szerint elképzelhető, hogy „az átszállás elkerülése érdekében a metró potenciális utasainak egy része a 7-es buszt találja meg. Ha ez utóbbi jelenség kialakul, abból kimenekülni olcsón nem lehet” – figyelmeztet a dokumentum.

A megfelelő utasszámot csak úgy tudnák elérni, ha megszüntetik, átszervezik, a buszokat, villamosokat. A tanulmány készítői szerint viszont ez tömeges elégedetlenséget, rengeteg panaszt és zsúfoltságot okozna, amit „a színvonalcsökkenést részben ellensúlyozó valós vagy közérzetjavító hálózati módosításokkal” kompenzálnának.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.