BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Gazprom idén tovább növelte exportbevételét

A Gazprom földgázexportból származó árbevétele ez év első két hónapjában 4,8 százalékkal növekedett a tavalyi azonos időszakban mért összeghez képest  és 12,4 milliárd dollárt ért el  - jelentette az Itar-TASZSZ a szövetségi vámszolgálat közleményére hivatkozva.

Az adat a Belaruszba és Kazahsztánba exportált földgáz mennyiségének értékét nem tartalmazza. Az orosz energiaóriás igazgatósága azt javasolta, hogy a 2013-as évre 20,2 százalékkal nagyobb osztalékot fizessenek ki, mint az előző évben.

Közben az orosz hírügynökség azt is jelentette, hogy Oroszország Ukrajnából származó importja ez év első két hónapjában 30,5 százalékkal csökkent, és az értéke 1,5 milliárd dollár volt az egy évvel korábbi azonos időszakban mért 2,2 milliárd dollárral szemben.

Az adatot szintén az orosz szövetségi vámszolgálat közölte. Ugyanakkor az Ukrajnába irányuló orosz export értéke 3,6 milliárd dollár volt, ami 2,3 százalékos növekedést jelent éves rátán. Az Ukrajnából származó import csökkenésének trendje folytatódik majd,noha kisebb ütemben - tette hozzá az Itar-TASZSZ.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.