BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokkal több orosz érkezett Magyarországra

A kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma 10,6 százalékkal nőtt februárban az egy évvel korábbihoz képest.

A külföldi vendégek 9,2 százalékkal, a belföldiek 11,9 százalékkal több éjszakát töltöttek el a szálláshelyeken, mint tavaly februárban - közölte a KSH.

Míg a Németországból, az Ausztriából és az Egyesült Királyságból érkezők forgalma csökkent (3,9; 8,1, illetve 4,8 százalékkal), addig az orosz, az olasz és a cseh vendégek által eltöltött éjszakáké jelentősen bővült (42; 18 és 14%ó százalékkal).

A szálláshelyek folyó áron számolt árbevétele a januárihoz hasonlóan 17,1 százalékkal nőtt. A kiadott szobák átlagára 8,6 százalékkal emelkedett. A szobák kihasználtsága 40 százalékos volt, 2,2 százalékponttal javult a tavalyihoz viszonyítva.

Az év első két hónapjában a külföldiek 10,2, a belföldiek 13,9 százalékkal többet éjszakáztak az idegenforgalmi szálláshelyeken, így az együttes forgalmuk 12,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az év második hónapjában a kiadott szállodai szobák bruttó átlagára 14 269 forint, az egy kiadható szállodai szobára jutó szállásdíj és a teljes árbevétel 5647 és 11 168 forint volt.

Az idei első két hónap adatainak ismeretében óvatosan, de megalapozottan bizakodhatunk abban, hogy ezen jövedelmezőségi mutatók tavalyi javulása egy tendencia kezdete, és nem csak átmeneti jelenség volt - kommentálta a Nemzetgazdasági Minisztérium az adatokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.