BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A gyenge számok is növekedést jelentenek a Dunántúlon

Legcsekélyebb mértékben Nyugat-Dunántúl forgalma élénkült januárban és februárban annak ellenére, hogy az összes lefoglalt vendégéjszaka 23 százaléka révén hazánk második legkeresettebb területe – derül ki a KSH elemzéséből. A régióban 172 ezer vendég 497 ezer éjszakára szállt meg.

A tavalyinál összességében 11 százalékkal többen 7,5 százalékkal hosszabban időztek régióban és átlagosan 2,9 napra maradtak. A vendégek több mint kétötöde a határon túlról kereste fel a régiót, és a vendégéjszakák csaknem felét töltötte nálunk.

„Míg az Ausztriából érkezők száma és az általuk eltöltött idő egyaránt csökkent és Németországból többen, de kevesebb éjszakára érkeztek, addig a Csehországból és Oroszországból ide látogatók, és éjszakáik száma egyaránt dinamikusan bővült” – írta a KSH.

zerintük a régió kedvező folyamatai annak tudhatók be, hogy Győr kivételével a legfontosabb turisztikai célpontot jelentő tíz település mindegyikének forgalmában pozitív változás történt az előző év azonos időszakához képest. A kiemelt turisztikai célpontok összes vendégéjszakáiból Hévíz háromtizeddel, Bük 18 százalékkal, Sárvár 14 százalékkal és Zalakaros 12 százalékkal részesedett. Már az is jó hírnek számít, hogy a szálláshelyek a Nyugat-Dunántúlon átlagosan 22,5 százalékos férőhelykihasználtsággal üzemeltek, ami 4,4 százalékkal kedvezőbben alakult a tavaly ilyenkorinál. A kereskedelmi szálláshelyek bruttó bevétele 7,5 milliárd forint volt, melynek 46 százalékát a szállásdíj tette ki, több mint egyötöde pedig vendéglátásból származott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.