BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszáz fölé nőtt a bányakatasztrófa áldozatainak száma

Újabb szomorú határt lépett át a török bányakatasztrófa áldozatainak száma: már hivatalosan is 201 halottja van a szerencsétlenségnek.

Összesen 787 ember rekedt a föld alatt - jelentette be Taner Yildiz energiaügyi miniszter. A nyugat-törökországi Soma mellett található bányába most oxigént pumpálnak be, hogy ezzel is növeljék a bent rekedtek túlélési esélyeit.

A miniszter megerősítette a legrosszabb adatokat: 201 halott, és legalább 80 sérült már biztosan van, a végleges szám azonban még ennél is sokkal magasabb lehet. Nehezíti a helyzetet, hogy sokkal többen voltak bent a szerencsétlenség időpontjában, mint ahányaknak szabad lett volna: a 787 emberből legfeljebb 360 tartózkodhatott volna ott egyszerre. Így most jóval kevesebb oxigén jut egy emberre, mint amennyi a jobb túlélési esélyekhez kéne.

A szerencsétlenül járt dolgozók mintegy két kilométerrel vannak a földfelszín alatt, négy kilométerre a bánya bejáratától.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.