BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növelte árbevételét a Spar

A Spar Magyarország Kft. bruttó árbevétele 7,6 százalékkal 453,7 milliárd forintra emelkedett az elmúlt évben. A 31 Interspar hipermarkettel együtt 401 egységből álló hálózatot működtető cég 2013-ban tovább bővítette kiskereskedelmi partnerhálózatát.

Az év végére készült el a cég bicskei központi telephelyén lévő húsüzemének új, 1600 négyzetméteres egysége. Az egy éve kezdődött ötmillió eurós beruházás révén 35-tel 150-re emelkedett az alkalmazottak száma.
A tíz éve épített üzemet első alkalommal 2007-ben bővítették 1600 négyzetméterrel, majd pedig  azt követően, hogy 2008 második felében megnyílt Üllőn a cég második logisztikai központja, új gépsorokat állítottak be hogy növeljék a termelőkapacitást.

A 7900 négyzetméteresre bővített üzemben tavaly kétezer szarvasmarhát és 468 000 darab félsertést dolgoztak fel. Az egyre növekvő kereslet miatt azonban a csontozó helyiség már a kapacitása határán működött, és a termelés további növelése csak az épület bővítése révén volt megoldható. Az üzemben tavaly 7000 tonna saját márkás húskészítményt gyártottak és 8 millió tálca húst csomagoltak

Tavaly négy új szupermarketet nyitott a Spar budapesti bevásárlóközpontokban és két City Spar üzlet is létesült a fővárosban. Az új üzletek megnyitása mellett a vállalat felújította hét régebbi egységét is, ugyanakkor tovább bővítette kiskereskedelmi partnerhálózatát. 

A Spar Magyarország két éve kezdte meg magánkereskedői partnerhálózata kiépítését. A 2013-ban csatlakozott kilenc üzlettel az év végére tizenegyre nőtt a cégcsoport franchise üzleteinek a száma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.