BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vitézy: maffiaszerű rendszer alakult ki

A bérlethamisítás körül már maffiaszerű rendszer alakult ki, és ez nem mehetett így tovább - nyilatkozta Vitézy Dávid. A BKK vezérigazgatóját az index kérdezte a cég új ötletéről, amely szerint május 13-tól csak arcképes igazolvánnyal lehetne bérletet vásárolni.

"Rendkívül elszaporodtak a bérletes csalások, hiába tettünk rengeteg feljelentést, hiába állt fel és buktatott le még belső embert is a BKK belső ellenőrzési csoportja, nem lehetett gátat vetni a hamisításoknak" - mondta Vitézy. Bukott le például pénztáros is, aki hamisított vagy érvényességi pecséttel manipulált bérletet forgalmazott.

A bérlet- és a jegyrendszer teljesen átalakul - ígéri: csak különleges, nehezen hamisítható hőpapírra nyomtatott jegyek és bérletek lesznek. Nem lesz pecsételt érvényességi idő és kézzel beírt bérletazonosító szám, amit könnyű hamisítani. A hamisítás évi 2-3 milliárd forint kárt okozott, ez megszűnik a reményeik szerint.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.