BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A londoniak a metrónál veszik át a csomagjaikat

Miközben a Magyar Posta egy hónapja állított üzembe az első csomagautomatákat, Londonban már metróállomásokhoz telepítik az automatákat.

Az InPost sikeresen üzembe helyezte első csomagautomatáját a londoni Buckhurst Hill metróállomáson – derül ki a Postás Szakszervezet (PSz) nemzetközi híreiből. A lengyel postai integrátor és a londoni közlekedési vállalat még januárban megállapodást kötött csomagautomaták metróállomásokon történő felállításáról.

Az első automatát a metróállomáshoz tartozó felszíni autóparkolóban helyezték el, így az éjjel-nappal elérhető a lakosság számára. A 47 különféle méretű szekrénnyel ellátott berendezést június 9-től használhatja a lakosság. Az InPost UK a közeljövőben további 40 csomagautomata üzembe helyezését tervezi a londoni metróállomások vonzáskörzetében, és a további fejlesztései révén 2014 végére már 1500 angliai helyszínen lesz elérhető InPost csomagautomata.

„Már korábbi Nemzetközi Híreinkben írtunk arról, hogy a Deutsche Post DHL a levélszekrény mintájára csomagszekrényt fejlesztett ki, melyet elsősorban családi házas illetve társasházas, előkertes környezetben állítanak fel” – írta a PSz. A csomagszekrények alkalmasak csomagok átvételére, illetve visszáru és bérmentesített csomagok feladására. A versenytársak nehezményezik, hogy nekik nincs és nem lesz hozzáférésük a csomagszekrényekhez, ezért azt tervezik, hogy közös csomagboxot fejlesztenek ki, melyet közösen használhatnának. A BIEK (Német Csomag és Expressz Logisztikai Szövetség) vezetője szerint, egy nyílt rendszer lenne célravezető, amelyhez minden csomag és expressz szolgáltatónak lenne hozzáférése, nem csak a posta kézbesítőjének. A DPD, a UPS, a Hermes és a GLS közös projektet indított a saját csomagbox kifejlesztésére, mely reményeik szerint már ez év végére üzemképes lesz. Amúgy ők a posta részére is hozzáférhetővé tennék saját csomagboxukat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.