BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tüzet okozhat a Toyota-légzsák

Akár tüzet is okozhat 2,7 millió Toyotában a légzsákhoz alkalmazott nem megfelelő hajtógáz. Az összes érintett kocsit műhelybe hívja a gyártó.

Világszerte 2,7 millió autót hív vissza a Toyota az első ülésekhez kapcsolódó légzsák meghibásodásának lehetősége miatt. A nem megfelelő hajtógáz karambol esetén akár fel is gyújthatja az autót.

A vállalat közölte: felkeresi az érintett tulajdonosokat, a légzsákot felfújó automatika cseréjének ügyében. A visszahívás az AP tudósítása szerint Japánban 650 ezer, a szigetországon kívül pedig 1,62 millió kocsit érint. Az utóbbiak közül 766 300 jármű az Egyesült Államokban üzemel és a szériaszámok körüli gondok miatt kimaradt a korábbi, 2013-as visszahívásból.

A mostani visszahívás mintegy húsz Toyot- modellt érint, köztük a 2003 és 2004 között gyártott Corolla és Tundra típusokat, valamint a 2002-2004-es évjáratú Lexus SC 430 kupék egyes darabjait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.