BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarországon is levédethetik a Police márkanevet

Jogerőre emelkedett a Fővárosi Törvényszék azon végzése, amely szerint a „Police” szó védjegybejelentése nem ütközik közrendbe vagy közerkölcsbe. Ez pedig összességében azt eredményezi, hogy a kifejezésre vonatkozó védjegyoltalmat Magyarországon ki kell adni - írja a Népszabadság.

A Police divatmárkát birtokló olasz tulajdonosok bejelentést kértek a márkanévre. A kérést vizsgáló Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) a védjegy-bejelentési eljárás vizsgálata során viszont arra jutott, hogy a Police szó egy átlagos fogyasztó számára egyértelműen a rendőrségre utal, így a kifejezést gazdasági szereplők nem szerezhetik meg maguknak.

Az eljárás korábbi szakaszában az oltalom olasz bejelentői egyébként arra hívták fel a hivatal figyelmét, hogy ha a lajstromba vételt megkapnák, attól még a rendőrség nyugodtan használhatná a kifejezést. Már csak azért is, mert az ő általuk érintett területen –vagyis a divatmárkák kereskedelmében –nem végez semmilyen tevékenységet a honi rendvédelmi szervezet.

A Fővárosi Törvényszék végül is elfogadta az olasz divatmárka érveit. Ez pedig annyit tesz, hogy miután a Police kifejezés védjegybejegyzése a közrendbe és közerkölcsbe nem ütközik, az oltalom pedig ezen az alapon nem tagadható meg, és az SZTNH-nak a védjegy-engedélyezést végig kell vinnie.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.