BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szlovákiában még mindig olcsóbban tankolnak

A ukrajnai repülőgép-szerencsétlenség miatt ugyan jelentős mértékben megugrott a kőolaj világpiaci ára, azonban Szlovákiában ennek ellenére újabb 1,5 centtel lesz olcsóbb a benzin - írja a Pozsonyban megjelenő Új Szó. A szlovákiai magyar lap szerint a töltőállomásokon a 95-ös oktánszámú benzin literjéhez a Natankuj hírportál elemzése szerint átlagosan 1,50 euróért lehet majd hozzájutni.

Ez ugyan még mindig 7 centtel több a márciusi árnál, azonban már 11 centtel marad el a történelmi csúcstól. A gázolaj ára ezúttal nem változik, literje átlagosan 1,35 euróba kerül. A benzin ára három hete folyamatosan csökken, ennek azonban az elmúlt napok eseményei egy időre véget vethetnek.

Az ukrajnai és a közel-keleti összecsapások ugyanis feltornázták a kőolaj világpiaci árát. Szlovákia számára mérvadó Brent olaj árfolyama az orosz és a közel-keleti olajszállítások esetleges akadozása miatt visszatért a július 10-i szintre, immár 108 dollár felett mozog.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.