BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége a fertőzésnek: Újra nyugodtan ihatnak vizet a Mátrában

Eredményesnek bizonyultak a megtett intézkedések, amelyeket a coli szennyezéssel érintett öt mátrai településen hajtottak végre, amit a kontrollvizsgálatok eredményei is igazolnak - közölte a szolgáltató Északmagyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) ZRt.

Az ÉRV ZRt. tájékoztatása szerint a lokálisan kialakult szennyeződések leküzdésére tett intézkedések hatékonyak voltak, így az érintett településeken nincs szükség semmilyen óvintézkedés fenntartására a vízellátásban.

A laboratóriumban elvégzett vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy a szennyezéssel érintett közkifolyókból vételezett ivóvíz mikrobiológiai minősége is megfelel a vonatkozó jogszabály előírásainak.

A szolgáltató által végrehajtott feladatok és a vizsgálati eredmények alapján az illetékes Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv határozatában arról döntött, hogy Parádon, Parádsasváron, Mátraballán, Mátraszentlászlón és Bodonyban a vezetékes ivóvíz korlátozás nélkül fogyasztható, bármilyen fogyasztási célra (ivásra, főzésre, fogmosásra is) felhasználható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.