BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ebola: sürget a WHO, több tízezer emberben lappanghat a betegség

Egyre aggasztóbb híreket közöl az Egészségügyi Világszervezet az Ebola-járványról. A WHO adatai szerint akár 20 ezer emberben is lappanghat a halálos vírus, ami eddig 1550 ember életét követelte.

Nagyjából 20 ezer ember fertőződhetett meg az Ebola-vírussal Nyugat-Afrikában a járvány kitörése előtt - jelenti az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A WHO szerint a halálos vírus rohamos továbbterjedésének megállítására legalább 450 millió dollárra van szükség. Ez az összeg jóval több is lehet, mivel nemrég a Kongói Demokratikus Köztársaságban is megjelent a vírus.

A szervezet információi szerint komoly aggodalomra adhat okot, hogy a Kongóban megfertőződött betegek nem érintkeztek a Nyugat-afrikai törzsekkel, ezért egy független, önálló járvány indult el Közép-Afrikában. A szervezet adatai szerint Kongóban egy asszony a férje által levadászott állatból evett, ezután betegedett meg. Eddig 13 ember vesztette életét a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

A genfi székhelyű ENSZ-ügynökség levélben a WHO-val azt közölte, hogy a megbetegedések az eddigieknél jóval gyorsabban terjednek, ezt jól mutatja az is, hogy az elmúlt 21 napban regisztrálták a fertőző betegek 41 százalékát.

A WHO célja ezért éppen az, hogy az elkövetkezendő 6-9 hónapban megakadályozzák az eddigi legtöbb áldozatot követelő Ebola-vírus továbbterjedését.

Nigéria ez ügyben máris komoly lépésre szánta el magát. Október 13-ig az összes iskolát bezárták az országban, valamint az oktatásügyért felelős miniszter elrendelte azt is, hogy a tanárok megfelelő képzést kapjanak az Ebola-járványról és annak kezeléséről, ami abban az esetben is jól jön majd, ha beteg diákokkal találkoznak majd az iskola elindulása után.

Több száz hallgató érkezik ebolás országokból különböző magyar egyetemekre

Óvintézkedést vezetnek be a hazai orvosegyetemeken, miután több száz, az Ebola-fertőzéssel érintett országokból érkező hallgató érkezik meg a következő hetekben.

Akár ezres nagyságrendű is lehet a különböző magyar felsőoktatási intézményekben tanuló libériai, guineai, és sierra leone-i és kongói hallgatók száma.

Az egyetemek, ahogyan a hazai egészségügyi intézmények, fokozottan készülnek az Ebola esetleges megjelenésére, jóllehet a szakemberek úgy nyilatkoznak: kicsi az esélye a vírus behurcolásának.

Akár ezres nagyságrendű is lehet a különböző magyar felsőoktatási intézményekben tanuló libériai, guineai, és sierra leone-i és kongói hallgatók száma.

Az egyetemek, ahogyan a hazai egészségügyi intézmények, fokozottan készülnek az Ebola esetleges megjelenésére, jóllehet a szakemberek úgy nyilatkoznak: kicsi az esélye a vírus behurcolásának. Elefántcsontparti asszony sós vízzel fürdeti gyermekét, azok után, hogy a környéken felmerült az Ebola-vírus gyanúja Egy német kórházban egy babán gyakorolják az Ebola-vírussal megfertőződött betegek kezelését -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.