BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel kétmilliárdért tervezik a 3-as metró felújítását

Még ezen a héten megkezdődik a 3-as metró felújításának tervezése, miután a Főmterv megnyerte a Budapesti Közlekedési Központ tárgyalásos közbeszerzési pályázatát – közölte a Magyar Nemzet. A lap szeint a Főmtervnek a vonal északi meghosszabbítására is készítenie kell egy tanulmánytervet.

A legalacsonyabb összegű, 1,8 milliárd forintos árajánlatot fogadták el, ebből 1,2 milliárdot a főváros, több mint 600 milliót az EU finanszíroz – közölte a lap BKK-s belső forrásra hivatkozva.  

A munkálatok első ütemében a minden részletre kiterjedő, mérnöki szintű állapotfelmérést végzik el a Főmterv szakemberei – tette hozzá a beszámoló. Felidézték azt is, hogy a teljes rekonstrukció tervezésére kiírt nyílt közbeszerzési pályázat elsőre eredménytelen volt.

A második, tárgyalásos eljáráson nyertes Főmtervnek a kivitelezési engedélyeket is meg kell szereznie, feladata még az állomások építészeti megújítása, az akadálymentesítés előkészítése, valamint tanulmányterv készítése a vonal északi meghosszabbítására – olvasható a Magyar Nemzetben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.