BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A válság utáni legerősebb év jöhet az ingatlanpiacon

A nyár utolsó hónapjában Magyarországon közel 9 ezer ingatlan adás-vétel történt a Duna House adatai szerint. Érzékelésük szerint ez igen erős forgalomnak számít, persze csak a válság utáni évekhez képest.

Idén augusztusban országosan 8 978 ingatlan adás-vételt bonyolítottak le a Duna House becslése szerint, vagy fennmarad a válságot követő évek szintjéhez mérten erős ingatlanpiaci forgalom. „Az augusztusban zajlott adás-vételek darabszáma ugyan kissé elmaradt az előző hónaptól, de ez normális, szezonális jelenség” – írja a Duna House. Az előző hónap forgalma így is 27 százalékkal magasabb az egy évvel korábban becsült értéknél, ami rendkívül figyelemreméltó.

A szeptemberi magas előrejelzések és a szezonálisan erős év végi hónapok alapján egyre bizonyosabb, hogy az idei forgalom megközelíti, vagy akár el is érheti a 100 ezres tranzakciószámot, amely a 2008 után a legerősebb szint lesz az ingatlanpiacon.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.