BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent az Alteo bevétele

Csökkenő árbevételről számolt be féléves gyorsjelentésében az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. A társaság 2014 első féléves 3,031 milliárd forintos árbevétele 8,2 százalékos, éves csökkenést tükröz, míg 442 millió forintos EBITDA-ja 9,2 százalékkal marad el az egy évvel korábbi hasonló időszak adataitól.

Az első negyedév árbevétel-kiesését viszont a vállalat jelentősen ledolgozta a második negyedévben: amíg az első három hónap teljesítménye 17,2 százalékkal maradt el az előző év hasonló időszakához viszonyítva, a vállalat idei első féléve már csak alig 8,2 százalékkal volt gyengébb 2013 hasonló időszakához mérten.

Az eredményeket javította az is, hogy a közvetlen ráfordítások mértékét a társaság 9,6 százalékkal csökkentette az előző évi hasonló adatokhoz képest.

„Ez egy jelentős eredmény, amely elsősorban a megújuló alapon termelő erőművek jó teljesítményének és a dinamikusan fejlődő villamosenergia-kereskedelmi üzletágnak köszönhető. A szezonalitás és az időjárási körülmények hatással vannak a működésünkre, ám ez utóbbi számunkra időnként kedvezőtlen alakulásának hatásai tudatos építkezéssel kezelhetők” – mondta az eredmények kapcsán Ifj. Chikán Attila vezérigazgató.
Az euró alapú hitelállomány átértékelődése viszont nem használt az eredménynek: a forint gyengülése miatt jelentkező árfolyamveszteség hatására a társaság 75 millió forintos adózás előtti, és 91 millió forintos átfogó veszteséggel zárta 2014 első félévét. Az átértékelés mértéke egyébként 4,5 százalékos volt, 310,19 forintos euróárfolyam mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.