BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Heteket kell várni az óriás iPhone-ra

Az érdeklődés felkeltésében nagymesternek számít az Apple, azonban az igények kiszolgálásában már kevésbé tűnik ki a cég. A múlt héten bemutatott új, 5,5 hüvelykes képernyőjű iPhone 6 Plus iránt óriási a kereslet, azonban a hírek szerint készlethiány van, így akár 3-4 hetet is kell várniuk a készülék megérkezéséig azoknak, akik az előrendelés mellett döntöttek.

Rekordmennyiségű előrendelés érkezett az Apple új, minden eddiginél nagyobb kijelzőjű készülékére, az iPhone 6 Plus-ra, ezért a vártnál jóval hosszabb időt vehet igénybe, amíg a vásárlók készhez kaphatják az okostelefonokat. Amerikai sajtóhírek szerint akár 3-4 hetes várakozásra is számíthatnak az előrendelés mellett döntők.

A múlt kedden bemutatott készüléket szeptember 19-én kezdik forgalmazni az Egyesült Államokban, azonban múlt péntek óta már fogadnak előrendeléseket az Apple online áruházában. Az érdeklődést jól mutatja, hogy pénteken az előrendelés elindulását követően több felhasználó is arra panaszkodott, hogy nem tudja elérni az Apple Store-t, feltehetően a nagyszámú lekérés miatt.

Az Apple két új iPhone modellt mutatott be a múlt héten, amelyekről azonban már hónapokkal korábban szállingóztak hírek, így igazán nagy meglepetést ezek nem okoztak. Az mindenesetre figyelemreméltó, hogy az almáslogójú cég reagálva a globális trendekre elkészített egy nagyméretű, 5,5 hüvelykes kijelzővel rendelkező változatot, az iPhone 6 Plus-t, ami már az okostelefonok és a táblagépek közötti, phablet kategóriába sorolható. Az IDC adatai szerint az idén közel 175 milliót adhatnak el a phablet kategóriába tartozó eszközökből, azonban a következő években igen gyors fejlődés várható. A piackutató prognózisa alapján 2018-ra már majdnem 600 millió phabletet értékesítenek világszerte, ami azt jelenti, hogy kétszer annyit adnak el belőlük, mint a táblagépekből.

A nagyméretű iPhone iránti kereslet persze nem csak az Apple-nek jön jól, de akadnak szemfüles „kereskedők” is, akik az eBay kínálta lehetőségeket kihasználva hatalmas haszont próbálnak bezsebelni a készülék révén. A kártyafüggetlen iPhone 6 Plus 16 gigabájtos változata alapesetben 749, míg a 128 gigabájtos verzió 949 dollárba kerül. Ehhez képest az eBay-en akad olyan felhasználó, aki az előrendelt készülékét 6000 dollárért hirdette meg. Ennél akadnak azért kedvezőbb ajánlatok is, de például múlt péntek délután már 30 iPhone 6 Plus-t kínáltak 2000 és 2999 dollár közötti áron, míg 280-at 1000 és 1999 dollár közöttin.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.