A bulgáriai bortermelők ezentúl cukrot is tehetnek a borba, hogy abban több alkohol képződjön, idézi a Novinite Kraszimir Kojevet, a bolgár Szőlő- és Borügynökség (EAVW) igazgató-helyettesét.
A szervezet jogosult a termelők megkereséseire reagálni. A gazdák a rossz idei időjárásra hivatkozva hozakodtak elő a kérésükkel, mert nagyon alacsony lett a szőlő cukortartalma. A Dnevnyik című lap online változata szerint az elmúlt öt évben tilos volt Bulgáriában cukrozni a bort. A mostani lehetőség birtokában azonban a bortermelők élnének a EAVW kínálta lehetőséggel, amely szerint azonban az ügynökség ellenőrizné a cukrozás mértékét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.