BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A budapesti közlekedés jövőjéről akar tárgyalni a BKK

Budapest közlekedési rendszerének mint az egyik legfontosabb infrastruktúra fejlesztése alapvetően meghatározza a főváros jövőjét. A Balázs Mór-terv világos célokat és prioritásokat megfogalmazó mobilitási terv a budapesti közlekedés fenntartható fejlesztéséhez - írja a BKK közleményében.

A tervezés feladata a budapesti közterületeket, a közlekedési eszközöket igénybe vevők valós utazási igényeinek feltérképezése és minőségi kiszolgálása, illetve a közlekedési rendszer folyamatos megújításának, fejlesztésének előkészítése. A Balázs Mór-terv a budapesti városfejlesztés jövőképére épül és megfogalmazza, hogy a Főváros közgyűlése által 2013-ban jóváhagyott Budapest 2030 Városfejlesztési Koncepcióban kitűzött célokat hogyan lehet a közlekedés eszközeivel támogatni.

A terv egyeztetési változata a hazai gyakorlatban újszerű mobilitási tervezési módszertannal készült az elmúlt időszak közlekedésfejlesztési tapasztalataira, a nemzetközi jó gyakorlatokra, valamint a fővárosi közlekedés kulcsproblémáinak elemzésére támaszkodva rendszerbe foglalja a legfontosabb közlekedési teendőket.

A fő stratégiai célokat négy területen (infrastruktúra, járművek, szolgáltatások, intézményrendszer) 9 operatív célban fogalmazták meg.

A Budapesti Közlekedési Központ a Fővárosi Közgyűlés döntésének megfelelően társadalmi vitára bocsátja a Balázs Mór-terv egyeztetési változatát, amely a 2014 és 2030 közötti időszakra határozza meg a legfontosabb közlekedésfejlesztési célokat, intézkedéseket.

A társadalmi egyeztetés 2014. október 15-én kezdődik, ezzel több fórumon is lehetőséget teremtenek a vélemények megismerésére, megvitatására. A Balázs Mór-terv bemutatására, az észrevételek fogadására és a társadalmi egyeztetéssel kapcsolatos fontos tudnivalók közlésére létrehozták  a www.bkk.hu/bmt oldalt - derül ki a BKK közleményéből. Az írásos észrevételeket, javaslatokat 2014. november 15-éig a www.bkk.hu/bmt oldalon vagy e-mailben, a [email protected] címen várjuk. A társadalmi  egyeztetés folyamata várhatóan november végén zárul le.

A beérkező vélemények elemzése után egyeztető megbeszéléseken lesz lehetőség azok megvitatására, amelyeknek pontos időpontjáról és a részvétel módjáról a BKK weboldalán lehet majd tájékozódni. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.