BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karácsonyra készíti a nagyágyút az Apple

Október 16-án újabb bemutatót tart az Apple – közölte a Re/Code technikai szakportál. A feltételezések szerint a legújabb iPad jelenik meg, hiszen a táblagépek piacán egy éve nem hozott újdonságot a cupertinoi cég.

A szakértők azt is lehetségesnek tartják, hogy az iMac új sorozatát (is) megismertetik a közönséggel (ezt már szeptemberben is nagyon várták a rajongók). Az időzítés is egyértelmű: az Apple a karácsonyi piacra szánja az új termékeket, így remélve, hogy sikerül teljesíteni az éves terveket.

Az Apple óriási sikert ért el az iPhone 6-ossal, a szeptember 19-én bemutatott két új készülék minden eddigi eladási rekordot megdöntött, ám a táblagépek piacán nem muzsikál jól a társaság. A terv ezen a területen is a növekedés volna, csakhogy az elmúlt két negyedévben esett az értékesítés. Az újdonság megejlenése ezért nem várathat magára már sokat. A második negyedév végén az Apple 27 százalékkal részesedett a táblagépek világpiacából, ami egy év alatt 6 százalékpontos visszaesést jelent: 2013 ugyanezen időszakában még 33 százalékot hasítottak ki az eladásokból. A cég számára a legnagyobb fájdalom, hogy a területen is az androidos készülékek hódítanak. Közben az Apple egyre inkább ki szeretne törni a szórakoztató-technikai kategóriából, és gépeit (programjait) a professzionális felhasználók számára kínálni.

Erről szólna az ősellenséggel, az IBM-mel kötött nyári megállapodás is, amelynek a kiteljesedése lehet az új gép megjelenése. Az IBM és az Apple a nyáron azt jelentette be, hogy közösen fejlesztenek annak érdekében, hogy az iPad-ek (és persze az Apple iOS és OS X platformjai) elterjedését szolgálják az üzleti szférában. Az, hogy a gyakorlatban mindez mit jelent, akár ki is derülhet október közepén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.