BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel milliárdos forgalmat hozott a mobilparkolás és az SMS-es autópálya-matrica

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül megvalósuló közterületi mobilparkolások száma a júliusi bevezetéstől kezdődően folyamatosan nőtt. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által működtetett rendszeren keresztül szeptember hónapban 1,4 millió parkolási jegyet, illetve 92 ezer autópálya matricát és HU-GO viszonylati jegyet vettek. A mobilfizetési tranzakciók számának növekedése részben a szezonalítás, a növekvő gépjármű szám, az egységes átlátható szolgáltatás illetve a – mobilapplikációk használatával történő - tudatos parkolást folytatók számával magyarázható.

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül a július elsejei elindulás óta 3,7 millió mobilparkolási, illetve 340 ezer elektronikus autópálya és HU-GO viszonylati jegyet értékesített a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szeptemberi mobilparkolásból származó forgalma 611 millió forint volt. Az összes autópálya e-matricából és HU-GO viszonylati jegyből származó forgalom 313 millió forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.