BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negyvenmillió dolláros ABB-Stadler szerződés

Az ABB, az energetika és az automatizálás terén vezető cégcsoport egyesült államokbeli és európai vasúti projektekben 40 millió dolláros összértékű megrendeléseket kapott a Stadlertől, a svájci vonatgyártótól.

E megrendelés keretében berendezéseket szállítanak: Spanyolországban a Ferrocarrils de la Generalitat Catalunya (FGC), Hollandiában Alphen és Gouda városa között működő vasútvonal részére, Dániában pedig Aarhus 24 könnyű vasúti járművet kap. Ez az új üzlet a vasúttársaságok korábbi megrendeléseit követi, amelyekkel bővítették a Stadler FLIRT szerelvényeikből álló flottáikat. A magyar utasok által már jól ismert piros Stadler Flirt motorvonatokból jelenleg hatvan áll az utasforgalom rendelkezésére a MÁV vonalain, ezzel egyidejűleg a magyar vasúttársaság fokozatosan veszi át és helyezi üzembe a Stadler 42 darab új, kék-szürke színű szerelvényét. A teljes magyar Stadler flotta szervizelését az ABB által szállított részegységekre az ABB Kft. magyar szervizmérnökei látják el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.