BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ebola: megnyitották Libéria határait, felkészültek a tanárok is

Az elmúlt hetekben csökkent az újabb ebola-megbetegedések száma Libériában, ezért a nyugat-afrikai ország újra megnyitja határait.

A libériai elnök, Ellen Johnson Sirleaf pénteken közölte, a határátkelők megnyitása mellett feloldják a több hónapja tartó kijárási tilalmat is.

Az egészségügyi tisztviselők felhívták a figyelmet arra, hogy az ebola-megbetegedések száma ugyan csökken, de a járványveszélyre továbbra is fokozottan kell figyelni.

Ezért a libériai iskolákat újra megnyitották. A további fertőzések elkerülése érdekében hőmérőket is kaptak az oktatók, hogy ezzel ellenőrizni tudják a tanulók lázát. Emellett kötelezővé tették a kézmosást is.

A BBC jelentése szerint, egy héten belül 120-150 új esetet regisztrálnak, ami a korábbi adatokhoz képest drasztikus csökkenésnek számít. Az ebola tavalyi kitörése óta 9300 ember vesztette életét Nyugat-Afriában, ezért döntöttek korábban az ország határainak lezárása mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.