BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy profitot könyvelhet el a Ryanair

66 százalékkal nagyobb nyereséget könyvelhetett el a Ryanair a tavalyihoz képest, növelte utasainak számát mintegy 11 százalékkal, valamint javult a férőhely-kihasználtság is. Ez jórészt a csökkenő üzemanyagköltségeknek köszönhető – olvasható a mai reggeli közleményében.

Az elmúlt egy évben a fapados légitársaság igyekezett javítani a profilján, és nagyobb figyelmet fordítani utasai elégedettségére.

Így fejlesztette a szolgáltatásait, csökkentette viteldíjait, illetve egyre több helyen a főreptereket használja a regionális repülőterek helyett.

Utasbarát intézkedéseit látványos siker koronázta, ugyanis a várt 4 százalékos növekedés helyett 11 százalékkal több utast szállított, mint tavaly, így már 90 millióan választották a Ryanairt az elmúlt egy évben.
Ez összesen 66 százalékos bevételnövekedést eredményezett az előző év azonos időszakához képest.

Még a január-márciusi periódust is sikerült 20 százalékos profitnövekedéssel zárnia a Ryanairnek, pedig a téli hónapok általában gyengébbek a légitársaságok esetében.

Az egész szektornak kedvezett az olajárcsökkenés

A menedzsment szerint további 10 százalékkal növekedhet az utasforgalom, és szeptemberrel bezárólag a foglalások 4 százalékos javulást mutatnak a tavalyihoz képest. És míg a következő félévben a jegyárak még valószínűleg stagnálnak, az év második felére viszont már csökkenni fognak, az olcsóbb olajnak és a csökkenő repülőgép-kezelési költségeknek köszönhetően.

Így 10 százalékos profittal számolhat a légitársaság, a folyó pénzügyi évre 940 és 970 millió euró közötti nettó eredményt jósol a menedzsment.

A negyedéves számoknak örülnek a befektetők is, a Ryanair részvényei 3,8 százalékos pluszba ugrottak a délelőtt folyamán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.