BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új irodákat nyit az Otthon Centrum

Meglovagolják az élénkülő keresletet az ingatlanpiaci cégek: az egyre intenzívebb forgalomnak köszönhetően legalább 15 új irodával bővül az Otthon Centrum (OC) hálózata a következő hónapokban, a másik nagy közvetítő lánc, a Duna House (DH) pedig eközben a nemzetközi terjeszkedést, és a tőzsdére lépést fontolgatja.

Az elmúlt egy évben 33 új irodával bővült az OC ingatlanközvetítői hálózata, ebből 16 a fővárosban nyílt. A Biggeorge’s Holding részeként működő vállalat, amely a közvetítés mellett foglalkozik hitelközvetítéssel, befektetési és ingatlanfejlesztési tanácsadással, jelenleg is dolgozik öt új iroda megnyitásán, a következő hónapokban pedig további tíz kezd majd működni, elsősorban olyan vidéki városokban, ahol az Otthon Centrum még nincs jelen – tudta meg a Világgazdaság.

„Gyöngyösön, Dunaújvárosban, Esztergomban, Jászberényben, Kiskunfélegyházán, Velencén is keresünk franchise partnert, de szóba jöhetnek más települések is” – mondta lapunknak Kosztolánczy György, az OC vezérigazgatója.

A bővítés alapját az adja, hogy a hálózat lakóingatlan értékesítése tavaly az első hat hónapban 34, idén az első öt hónapban pedig 32 százalékkal növekedett a megelőző év hasonló időszakában mérthez képest, és minden jel arra utal, hogy az élénkülés tartós lesz. Kosztolánczy György szerint a most elsősorban a főváros belső kerületeiben tapasztalható adásvételi hullám fokozatosan átterjed majd a külső kerületekre és vidékre is. Eközben az állam a családok otthonteremtési kedvezményével (CSOK) is ösztönzi a piacot, ahol a befektetők mellett kezd megjelenni a válság miatt évek óta elhalasztott kereslet – azaz a nagyobb vagy új ingatlanba vágyók csoportja – is.

Az OC közvetítő munkatársakat is folyamatosan keres meglévő, illetve tervezett irodáiba. „Nagy csapatokkal, tapasztalt vezetőkkel dolgozunk. Karrier programunkban egyedülálló jövedelmi rendszert alakítottunk ki, ami a jelek szerint hatékonyan működik, hiszen több mint 300 munkatársunk öt évnél is régebben dolgozik az OC-nál” – tette hozzá Kosztolánczy György. Az új irodák létszámát befolyásolja a helyi piac mérete és a konkurens közvetítők száma is. „Olykor már néhány ingatlantanácsadóval is indítunk irodát, máskor pedig már a nyitásának napján tíz vagy több tanácsadó áll munkába. Ez a létszám forgalomtól függően a duplájára, vagy annál is nagyobbra nőhet” – mondta a vezérigazgató.

Eközben az immár 120 irodával rendelkező Duna House (DH) külföldön is terjeszkedne, derült ki abból az interjúból, amit a cég vezetői – Guy és Doron Dymschiz – a Portfolio.hu portálnak adtak a minap. Jelenleg vizsgálják, ehhez hogyan vonjanak be tőkét, és komolyan fontolgatják a részvénykibocsátás lehetőségét is. Magyarországon és Csehországban zöldmezős beruházásokat valósítottak meg, az új piacokon azonban meglévő cégvásárlásban gondolkodnak. A franchise hálózat a tulajdonosok állítása szerint Magyarországon 2014-ben kétszer annyi ingatlant értékesített, mint a válság kitörésének évében, 2008-ban. A tőkebevonás mikéntjéről már ebben az évben megszülethet a döntés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.