BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mindenkit meglepett a Google – kilőtt az árfolyam

Komoly meglepetést okozott a Google második negyedéves eredményeivel, a társaság nyeresége alaposan túlszárnyalta az előzetes várakozásokat. A kedvező hírek hatására a tőzsdezárás utáni kereskedés során 12 százalékkal drágultak a cég részvényei.

A vállalat papírjai 601,78 dolláros szinten zárták a tegnapi napot a Nasdaqon, azonban a zárás utáni kereskedés során 673,50 dollárig drágultak, köszönhetően a vállalat második negyedéves eredményeinek - írta a Reuters. Amennyiben a pénteki kereskedési napon tudja tartani ezt a szintet, történelmi rekordot dönthet a Google árfolyama.

A vállalat bevétele 17,7 milliárd dollár volt az április-júniusi időszakban, ami 11 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. Az árfolyamhatást nem számítva azonban 18 százalékos lett volna a fejlődés. A társaság nyeresége 3,9 milliárd dollár volt, ami 17 százalékkal volt több, mint 2014 második negyedévében.

Az egyszeri tételeket nem számolva az egy részvényre jutó nyereség 6,99 dollár, míg az elemzők előzetesen részvényenként 6,70 dolláros profittal számoltak. A zárás utáni árfolyam-ugrás főként ennek az adatnak tudható be. Az utóbbi hat negyedévben ugyanis először fordult elő, hogy a társaság jobb adózott eredményt tudott produkálni, mint amire a piacon előzetesen számítottak.

Kedvezően hathatott a befektetői hangulatra az is, hogy tovább tudott nőni a hirdetési bevétel, ami 16,02 milliárd dollár volt a második negyedévben, ez 11 százalékos bővülést jelentett az egy évvel korábbihoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.