BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövő szerdán jönnek az Apple újdonságai

Az iPhone 6S mellett a megújított televízió lehet majd a főszereplő.

Hé, Siri, mutass nekünk irányt! – ezzel a címmel hívta meg az újságírókat az Apple a szeptember 9-i legújabb bemutatóra, máris találgatásokra adva alapot, hogy az újabb iPhone-on kívül mi lesz majd a „még egy dolog” (vagy néhány), amit a társaság elővezet. Arra mindenki számít már, hogy az új okostelefonok, a 6s és a 6s Plus lesznek a bemutató középpontjában, amelyek felvehetik a versenyt a Samsung Galaxy S6-tal és főként a kamerájával.

Az új iPhone-ok legalább 12 megapixeles felbontásra képes lencséket kapnak, és persze képesek lesznek 4K (Ultra HD) videót is forgatni. Az első kamera is jobb lesz, a vaku mellett még a panorámafunkció is jöhet, a teljes szelfiélményért. Persze mindehhez párosul majd a gyorsabb processzor, a 2 gigabájt RAM, a nyomásérzékelős Force Touch kijelző és a hírek szerint egy új szín is: az arany. A felhasználói élményt az Apple Watchnál bemutatott mozgó háttérkép fokozhatja majd – esetleg mindenütt: a találgatások szerint a telefonnal együtt jön az operációs rendszer megújítása is, és az iOS 9 ezt a funkciót az összes készülékre elviheti.

Azt is már biztosra veszik, hogy a bemutatón egy új iPad is megjelenhet majd, ám megkezdődtek a találgatások arról is, hogy esetleg a nagy kijelzők mostani trendjét megtörve a cég egy sokkal kisebb méretű iPhone 6-ossal is előállhat majd.

A meghívó címéből azonban mindenki arra tippel, hogy az Apple leginkább a Sirivel felturbózott új Apple TV-vel kívánja elkápráztatni a közönséget. Az új televízió az okosotthon központja lehet, így értelemszerűen a telefonra letöltött műsorokat vagy zenéket ugyanúgy lehet majd vele nézni, ahogyan – mondjuk – elemezni az órával rögzített futást, vagy videotelefonálni és internetezni.

Nem lesz drágább az új telefon

Az új okostelefont a hírek szerint már szeptember 11-től meg is lehet rendelni, az ára pedig nem lesz magasabb, mint a 6-osé volt induláskor. A kínálatból továbbra is hiányzik majd a 32 megabájtos memóriájú készülék, az alap 16 után (6S-nél ez 649, a plusnál 749 dollár lehet) rögtön jön a 64, majd a 128 megabájtos iPhone, ám a legdrágább sem megy ezer dollár fölé.

Az új okostelefont a hírek szerint már szeptember 11-től meg is lehet rendelni, az ára pedig nem lesz magasabb, mint a 6-osé volt induláskor. A kínálatból továbbra is hiányzik majd a 32 megabájtos memóriájú készülék, az alap 16 után (6S-nél ez 649, a plusnál 749 dollár lehet) rögtön jön a 64, majd a 128 megabájtos iPhone, ám a legdrágább sem megy ezer dollár fölé. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.