BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elkezdődött a földprivatizáció

A Nemzeti Földalapba tartozó, 3 hektár alatti földterületek meghirdetésével kedden megkezdődött az állami földek egy részének eladása magyar gazdáknak a Földet a Gazdáknak Program folytatásaként - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) ma mintegy 2700 - 3 hektár alatti - földrészlet hirdetményét jelentette meg a honlapján, csütörtökön pedig további 3700 megvásárolható földrészlet adatait teszik közzé.

A FM közlése szerint ezzel egyidejűleg nyilvánosságra hozzák a további értékesítésbe vonható mintegy 25 200 földrészlet listáját, majd folyamatosan teszi közzé a hozzájuk kapcsolódó értékesítési hirdetményeket.

A 3 hektárnál nagyobb, nyilvános árverésen értékesíteni tervezett földrészleteket tartalmazó árverési hirdetmények október 15-én jelennek meg, amelyek elsőként hat, majd folyamatosan az összes megyére vonatkozóan megtekinthetők lesznek az NFA honlapján és a megyei kormányhivatalokban - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.