BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elküldi a Közgép a dolgozói felét

Csoportos létszámleépítés jön a Közgépnél, minden második dolgozójukat elküldik a beruházások drasztikus visszaesése miatt.

Csoportos létszámleépítési szándékot jelentett be a Közgép Zrt. A társaság az építőipar beruházás-állományának drasztikus visszaesésével indokolja, hogy 350 dolgozójától megválik.

A csoportos létszámleépítés a Közgép minden második alkalmazottját, 283 szellemi foglalkozású és 67 fizikai dolgozót érint. A létszámcsökkentés azért vált elkerülhetetlenné a cég indoklása szerint, mert "a hazai mélyépítő piac jelentősen csökkenő beruházás-állománya miatt" lehetetlen a korábbi évekhez hasonló volumenű megrendelésekhez jutni.

A létszámcsökkentéstől függetlenül a Közgép valamennyi megbízását és kötelezettségét szerződés szerint teljesíti, folyamatban lévő projektjein változatlanul dolgozik - közölte a cég.

A leépítés bejelentése és végrehajtása során a Közgép körültekintően, mindenben a vonatkozó törvényeknek megfelelően jár el, az érintett dolgozók valamennyi, a jogszabályi előírásoknak megfelelő járandóságát maradéktalanul kifizeti - ígérik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.