BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Online kereskedők ezrei váltanak fizetési rendszert

Radikálisan csökkenti piaci jelenlétét Magyarországon a PayU. A világ számos országában működő, Európában pedig az egyik piacvezető internetes fizetési szolgáltató kivonulását követően az OTP Mobil saját platformjával, a Simple Online fizetési rendszerrel biztosítja a változatlan minőségű szolgáltatást a kereskedő partnerek számára.

A PayU augusztusban jelentette be ügyfeleinek, hogy csökkenti piaci jelenlétét Magyarországon, a lépés több mint 2500 online kereskedőt érint. A webshopoknak és online szolgáltatóknak a megállapodás részeként lehetősége nyílt arra, hogy a szerződéses és a kereskedelmi háttér változtatása nélkül, a lehető legkisebb technikai módosítással álljanak át a Simple rendszerére, amelyben bármelyik bankkártya-kibocsátó hitelintézet MasterCard, Visa, és American Express kártyájával fizethetnek a felhasználók, illetve több webshop és szolgáltató felületén is élhetnek az átutalás lehetőségével. Az új szolgáltatás megfelel a Simple mobiltelefonos alkalmazásnál felállított követelményrendszernek, a két szolgáltatás között azonban nincs közvetlen átjárás.

Az első online kereskedelmi szolgáltatók október közepe óta tesztelhették az új szolgáltatást, majd ezt követően november második felére az éles tesztek is lezárultak. Ezzel párhuzamosan december végéig folyamatosan jelenik majd meg a Simple online fizetés lehetősége a partneroldalakon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.