BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így reagált Tarlós István a taxistüntetésre

A cél a jogszerűség érvényesítése, de az Ubert betiltani nem tudja a főváros - jelezte a főpolgármester.

"Az adófizető, jogszabályokat betartó magyar taxisok a továbbiakban is számíthatnak a Főváros támogatására Uber-ügyben" - így reagált Tarlós István a taxisok tüntetésére. A főpolgármester hozzátette: a taxisrendeletet a főváros korábban azért módosította, "hogy a városban megszűnjön az azt megelőző 15 évre jellemző felfordulás, másrészt azért, hogy békésebbek legyenek a taxisok munkakörülményei".
 
Tarlós azt közölte: az Uber-sofőrök a fővárosi taxisrendelet előírásainak nem felelnek meg. A főváros célja Tarlós szerint "a jogszerűség érvényesítése; az, hogy a taxisrendeletet mindenki betartsa". "A Fővárosnak azonban nincs hatósági eszköze és fizikai lehetősége arra, hogy az Ubert betiltsa vagy lekapcsolja, a szabályokat be nem tartó vadtaxisokat kiszorítsa" - tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.