BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felülmúlta a várakozásokat a Pfizer

Felülmúlta a piaci várakozásokat az amerikai Pfizer gyógyszergyártó tavalyi utolsó negyedévi bevétele, részint, mert több terméke iránt nőtt a kereslet, továbbá amiatt, hogy a korábban végrehajtott vállalatfelvásárlások is bővítették a forgalmát.

A december végével záródott három hónapban a gyógyszergyártó bevétele 7 százalékkal 14,05 milliárd dollárra emelkedett, nagyobb volt az elemzői várakozások átlagában szereplő 13,56 milliárd dollárnál.

A cég adózott eredménye ugyanakkor 613 millió dollárra, részvényenként 10 centre mérséklődött az egy évvel korábbi 1,23 milliárd dollárról, ami részvényarányosan 19 centnek felelt meg.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 53 cent lett, nagyobb a várt 52 centnél.

A Pfizer csalódást okozott az idei évre vonatkozó előrejelzésével. A cég ugyanis 49-51 milliárd bevétellel és 2,20-2,30 dolláros részvényarányos eredménnyel számol, miközben az elemzők eddig nagyobb, 52,49 milliárd dolláros forgalmat és jelentősebb, 2,36 dolláros részvényarányos eredményt becsültek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.