BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rogán: a kormány jövő héten dönthet az új turisztikai ügynökségről

A kormány már március 9-i ülésén döntést hozhat egy új turisztikai ügynökség létrehozásáról, amely a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kerülhet majd - jelentette be az Országmárka 2.0 konferencián kedden Budapesten a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere.

Rogán Antal jelezte: a magyar idegenforgalom teljesítménye növekszik, de az ország még mindig nem használja ki lehetőségeit. A kormány ezért arra készül, hogy az állam által ellátott feladatokat ne a hagyományos bürokratikus rendben lássa el, hanem egy rugalmas ügynökségbe szervezze.

Semmilyen államosításról nincs szó, hiszen az állam azt tartja meg, ami a sajátja, saját feladatait és forrásait rendezi egy helyre; nem kíván elvenni senkitől semmit - hangsúlyozta. A kormány már tárgyalt az előterjesztésről, és március 9-én a végső döntést is meghozhatja - közölte Rogán Antal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.