BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan új vonatokkal lehet utazni Nyugat-Magyarországon

Tíz villamos motorvonatot vásárol a GYSEV, az első 2018-ban állhat forgalomba.

Villamos motorvonatok beszerzésére írt ki ajánlattételi felhívást a GYSEV Zrt. A vasúttársaság felhívása, amely az Európai Unió hivatalos lapjában jelent meg, 10 darab alacsonypadlós, elektromos motorvonat közbeszerzését tartalmazza - közölte a cég.

A járművekkel szemben elvárt alapvető műszaki követelmények a 190 fix ülőhelyes utastér, a 160 km/órás engedélyezett legnagyobb sebesség, az akadálymentes, alacsonypadlós kivitel, és a két külön mellékhelyiség. A motorvonatoknak rendelkezniük kell Wifi-vel, elektromos eszközök töltésére szolgáló konnektorokkal, valamint korszerű audio-vizuális utastájékoztatásra alkalmas eszközökkel.

Az első új motorvonat 2018 során állhat forgalomba a GYSEV Zrt. villamosított vasútvonalain. Az utolsó járművet a szerződéskötést követő 30. hónapban kell leszállítania a nyertes ajánlattevőnek.

A beszerzés az Európai Unió támogatásával, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretén belül valósulhat meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.