BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vonattal utazna a Balatonra vagy Fehérvárra? Nem irigyeljük

A székesfehérvári állomás vágányhálózatán végzett felújítások miatt jelentősen csökken a csomópont kapacitása, ezért május 11-én éjféltől 13-án 11 óráig változik a menetrend. A lezárás a dél-balatoni vonal korszerűsítése miatt jelenleg is érvényes menetrendi módosításnál több vonatot fog érinteni. Ez az alapvágányzár annyiban módosul, hogy Gárdony és Székesfehérvár között is pótlóbuszra kell szállni, illetve a dél-balatoni vonal átépítése miatt a 30-as vonali gyors-, sebes- és InterCity vonatok helyett is autóbuszok közlekednek Gárdony és Balatonszemes között.

 A Kőbánya-Kispest, illetve Budapest-Déli pályaudvar–Székesfehérvár között közlekedő vonatok változatlan menetrendi időpontokban, de csak Gárdonyig járnak, és onnan térnek vissza a fővárosba. Gárdony–Székesfehérvár között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon közlekedő gyors- és személy-vonatok csak Budapest–Gárdony, illetve Balatonszemes–Nagykanizsa között közlekednek. A dél-balatoni vonalon minden InterCity, gyors-, és sebesvonat helyett vonatpótló gyorsbuszok viszik az utasokat a Gárdony–Balatonszemes, illetve a Székesfehérvár–Balatonszemes szakaszokon. A gyorsított buszjáratok az autópályán haladnak, de Siófokot nem érintik, ezért az ide utazókat Székesfehérvár és Siófok között személyvonatok szállítják.

A Budapest–Tapolca vonalon ugyancsak módosított menetrend érvényes. Az észak-balatoni vonal gyorsvonatai – Székesfehérvár érintése nélkül – Pusztaszabolcs felé kerülnek, a személyvonatok Székesfehérvárig, illetve onnan közlekednek.

A Pusztaszabolcs–Székesfehérvár vonalon továbbra is vágányzári menetrend van érvényben, az utasoknak szabadbattyáni átszállással biztosított az eljutás Székesfehérvárra.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.