BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Tesla második tízéves terve

Tíz év után véget ért a Tesla Motors fényes pályafutása, mostantól egyszerűen Tesla néven fut tovább a cég. Elon Musk unokatestvére által alapított és napelemes céget is felvásárolta a Tesla, és így már energetikai részlege is van. Ezzel új fázisba lépett Musk mesterterve, mely szerint egy kis darabszámú autóval (Roadster) megkeresik a pénzt egy drága elektromos autóra (Model S, Model X), majd azt a pénzt felhasználják egy olcsó elektromos autó kifejlesztésére.

Musk most bejelentette a következő évtizedre szóló terveket. Például a nemrég alakult Nikola nevű vállalkozáshoz hasonlóan be szeretne törni a nagy méretű haszonjárművek piacára, de ezt hús-vér sofőr nélkül képzelik el, azaz önvezető technológiával. Ezenkívül a robotautó-technológiát arra akarják használni, hogy az autó pénzt keressen fuvarozással addig, amíg tulajdonosa nem használja azt, ezenkívül „nagy utaskapacitású” robotjárműveket is kifejlesztenek városi használatra, azaz önvezető autóbuszt. Az energetikai részlegnél egy olyan napelempanelt akarnak kifejleszteni, amely rögtön tartalmazza a vezérlőegységet és az akkumulátort is, azaz egyszerűen a tetőre helyezéssel – vagy akár a tetőszerkezet kiváltásával új építésű házaknál – kész is a rendszer.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.