BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Baj van a Tescónál, egyre több áru hiányzik

Hiányoznak a dolgozók a Tescóból, emiatt egyre több boltban nincs elég áru. A cég szerint szezonális készlethiány a probléma oka.

Országosan gondokat okoz a Tesco a gyáli elosztó központjában előállt munkaerőhiány - írta a Népszabadság. „Ideális esetben is hetekre van szükség ahhoz, hogy helyreálljon a cégnél a normális ügymenet" – erősítették meg az információt a lap forrásai, hozzátéve: nem csak a gyáli központban van probléma.

A Népszabadság információi szerint a Tesco nemrégiben több nagy beszállítóját is arra kérte, hogy a megszokott gyakorlattal ellentétben ne a logisztikai központba, hanem egyenesen az üzletekbe szállítsa a termékeket.

A lap úgy értesült, hogy Gyálon jelenleg a munkatársak 20-30 százaléka hiányzik. Az utóbbi időszakban egyre többen mentek el a cégtől az állandóvá vált túlmunka és az alacsony fizetés miatt. Az áruházlánc a lap szerint diákokkal és kölcsönzött munkásokkal próbálja megoldani a problémát, de hiába töltik fel az üres álláshelyeket, a gyakorlatlan újoncok sokszor csak a tapasztalt kollégák teljesítményének 70 százalékát tudják nyújtani.

A Tesco egy mondatban válaszolt: „a problémát átmeneti, szezonális készlethiány okozza", kollégáik pedig folyamatosan dolgoznak a megoldásán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.