BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így változik a vasúti menetrend

Karbantartás és építési munkák miatt az ország több vasútvonalán is változnak a menetrendek a hétvégén és a jövő héten.

A Román Vasúttársaság hálózatán végzett karbantartások miatt december 10-ig a Budapest-Brassó Corona InterCity , továbbá a Budapest-Nagyvárad Ady Endre IC vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A Bécs-Budapest-Bukarest Dacia vonatnál is változik a román vonalon a menetrend.

A Szerb Vasút tájékoztatása alapján, a Budapest–Bar közvetlen kocsikat továbbító Szabadka–Bar–Szabadka között közlekedő vonat csak Prijepolje Teretnáig közlekedik és indul vissza. Prijepolje Teretna és Bijelo Polje között mindkét irányban vonatpótló autóbusz közeledik. Bijelo Polje–Bar–Bijelo Polje állomás között az utasok a Montenegrói Vasút által biztosított mentesítő vonattal folytathatják utazásukat.

A külföldi vasúton végzett pályaépítési munkálatok miatt október 29-ig menetrendi változások vannak a Hargita InterCity vonat menetrendjében.

A Budapest–Komárom–Győr–Hegyeshalom vonalon szeptember 17-től 19-ig Szárliget és Tata között pályakarbantartás miatt több vonat módosított menetrend szerint közlekednek.

A Budapest–Gyékényes vasútvonal felújítási munkálatai miatt szeptember 12-től 18-ig Szántód-Kőröshegy és Fonyód között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A munkák miatt Osztopán és Fonyód között is buszok járnak.

A Budapest–Pécs vasútvonalon pályakarbantartást végeznek. A munkák miatt a vonatok menetrendje módosul. Szeptember 10/11-től 15/16-ig éjszakánként Godisa és Szentlőrinc között dolgoznak a vasúti pálya karbantartásán, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

A Miskolc–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest–Cegléd vonalon Üllő és Monor között szeptember 17-én pályafelújítást végeznek. A vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Nem közlekedik aznap az Albertirsáról 6:05-kor induló zónázó vonat, a Nyugatiból 7:03, 8:03, 9:03, 10:03, és 11:03-kor induló zónázó vonatok, valamint a Monorról 7:21, 8:21, 9:21, 10:21, és 11:21-kor induló zónázó vonatok.

Vésztő–Gyoma, illetve Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat október 28-ig. Az utasoknak Vésztő és Szeghalom, illetve Vésztő és Gyoma között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

A GYSEV Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalon karbantartás miatt szeptember 11-én 9:33 órától 18-án 14:36 óráig több vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A személyvonatok helyett Szombathely és Körmend között vonatpótló buszok járnak. A többi vonat esetében kizárólag a Szombathely–Szentgotthárd vonalszakaszon változik a menetrend.

A Sopron–Győr vonalon szeptember 30-ig több vonat módosított menetrend szerint közlekednek. A személyvonatok Petőházán nem állnak meg, emiatt a Petőházára érkező, vagy onnan utazni szándékozó utasokat Petőháza és Fertőszentmiklós között vonatpótló autóbuszok szállítják.

A Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalon szeptember 18-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Körmend között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.