BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy változások jönnek a közlekedésben - mutatjuk a részleteket!

Az Európai Mobilitási Hét és a Nemzeti Vágta miatt nagyobb lezárásokra és tömegközlekedési változásokra kell felkészülni Budapesten a következő napokban.

Az Európai Mobilitási Hét keretében családi hétvégét rendeznek az Andrássy úton, ezért azt lezárják: pénteken 18:00-tól még csak a Dózsa György út és a Bajza utca között, majd éjféltől hétfőn hajnali 4:30-ig már teljes hosszában, egészen a Bajcsy-Zsilinszky útig. Az Andrássy utat ebben az időszakban csak az Oktogonnál és a Bajza utcánál lehet keresztezni, a többi, Andrássy út felé vezető keresztutca zsákutca lesz - közölte a BKK.

Pénteken és szombaton 16 és 22 óra között lezárják a Nagymező utcát is a Mozsár utca és az Andrássy út között a Pesti Broadway Fesztivál miatt.

A Nemzeti Vágta miatt a Hősök terén és a Dózsa György úton lesznek forgalomkorlátozások a hétvégén. Pénteken a délutáni órákig a Hősök terén a Dózsa György út felől a Kós Károly sétány felé vezető oldalon útszűkületre kell számítani. Pénteken 18 órátóltól lezárják a Kós Károly sétány és az Állatkerti körút Hősök tere és Gundel Károly út közötti szakaszát, majd 20:30-tól a Hősök tere környezetét és az Olof Palme sétányt.

Szombat reggel 8-ig irányonként egy forgalmi sávon haladhat majd a forgalom a Dózsa György út mentén. Szombaton 8:00 és 20:00 között, majd vasárnap 8:00 és 20:00 között a lezárják a Dózsa György út Városligeti fasor és Podmaniczky utca közötti szakaszát is. Szombat este, a szombatról vasárnapra virradó éjszaka és vasárnap reggel ismét irányonként egy-egy forgalmi sávon haladhat a Dózsa György út forgalma.

Rendezvényt tartanak szombaton a József Attila lakótelepen, a Napfény utca Csengettyű utca és Lobogó utca közötti szakaszának délután 15 óráig tartó lezárásával. Ugyancsak kerületi rendezvény miatt lezárják a Ferihegyi utat a Pesti út és Gyökér utca között szombaton.

Amennyiben biztonsági okokból szükséges, a hétvégén lezárhatnak több állomást is az M1-es metró vonalán. A korlátozás a Bajcsy-Zsilinszky út, az Opera, az Oktogon, a Vörösmarty utca, a Kodály Körönd, a Bajza utca és a Hősök tere megállóhelyet érintheti. Ezek bármelyikének lezárása esetén az M1-es metró az állomáson megállás nélkül áthalad. A Nemzeti Vágta idején az utasforgalom nagyságának függvényében a Kisföldalatti a megszokottnál sűrűbben közlekedik.

A 20E autóbusz szombat-vasáárnap várhatóan 8 és 20 óra között módosított útvonalon, az Ajtósi Dürer soron és a Hungária körúton közlekedik.

A 30-as, 30A és 230-as busz a hétvégén várhatóan 8 és 20 óra között módosított útvonalon, a Városligeten és a Hermina úton közlekedik.

A 46-os busz szombaton a Ferihegyi út lezárása miatt egész nap módosított útvonalon közlekedik. A Helikopter lakópark felé tartó buszok Pesti út–Bakancsos utca–Széchenyi utca–Ferihegyi út útvonalon haladnak. A Nyírpalota út felé tartó buszok a Ferihegyi út–Széchenyi utca–Bakancsos utca–Pesti út–Rákoskeresztúr városközpont végállomás útvonalon járnak.

A 70-es troli szeptember pénteken és szombaton várhatóan 16 és 22 óra között a Nagymező utca lezárása miatt módosított útvonalon, az Izabella utcán és a Podmaniczky utcán közlekedik.

A 75-ös troli pénteken 20:30-tól a nap végéig, valamint szombaton és vasárnap 8:00 előtt, illetve 20:00 után a Dózsa György út és az Olof Palme sétány lezárása miatt a Jászai Mari tér felé az Ötvenhatosok terét követően a városligeti betérés nélkül, a Dózsa György úton halad. A két hétvégi napon várhatóan 8 és 20 óra között az Olof Palme sétány, a Hősök tere és a Dózsa György út lezárása miatt módosított útvonalon közlekedik. A Puskás Ferenc Stadion felé a Dózsa György út–Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út módosított útvonalon halad. A Jászai Mari tér felé a Stefánia út–Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–Dózsa György út módosított útvonalon közlekedik.

A 78-as troli pénteken és szombaton várhatóan 16 és 22 óra között rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar és az Akácfa utca között közlekedik. 

Módosul a 98-as busz közlekedése is: a Kőbánya-Kispest felé tartó buszok Pesti út–Bakancsos utca–Széchenyi utca–Ferihegyi út útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Városközpont, Posta és az Akácvirág megállót. 

A 105-ös busz pénteken 18 órától a nap végéig elkerüli az Andrássy út lezárt, Dózsa György út és Bajza utca közötti szakaszát. A Gyöngyösi utca felé tartó buszok az Andrássy út–Bajza utca–Podmaniczky utca–Munkácsy Mihály utca–Szondi utca–Dózsa György út módosított útvonalon haladnak. Az Apor Vilmos tér felé tartó buszok a Dózsa György út–Szondi utca–Bajza utca–Podmaniczky utca–Szinyei Merse utca–Andrássy út módosított útvonalon járnak. Hétvégén a 105-ös busz egész nap az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán közlekedik.

Szombaton délután 15 óráig a József Attila-lakótelep, Távíró utca felé közlekedő 181-es autóbusz Lobogó utca megállóhelyét a Lobogó utcába, a Napfény utca kereszteződése elé helyezik át. Az Aszódi utca felé közlekedő buszok megállóhelyei nem változnak.

A 979-es éjszakai autóbusz péntekről szombatra, szombatról vasárnapra és vasárnapról hétfőre virradó éjszaka az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán közlekedik.

Ugyancsak érinti a lezárás a 980-as éjszakai busz közlekedését a szombatról vasárnapra virradó éjszaka egészen hajnali 2 óráig. A Rákoskeresztúr, városközpont felé tartó buszok a Ferihegyi út–Széchenyi utca–Bakancsos utca–Pesti út–Rákoskeresztúr városközpont útvonalon haladnak, ezért nem érintik az Egészségház megállóhelyet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.