BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyereségessé válhat év végére a pénztemető vállalat

Teljesíteni tudja a Tesla a második félévre szóló 50 ezer darabos tervét – erősítette meg a cég.

Teljesíteni tudja a Tesla a második félévre szóló 50 ezer darabos tervét – erősítette meg a luxuskategóriájú elektronikus autókat gyártó amerikai cég azután, hogy közzétette: 24,5 ezer autót szállított le megrendelőihez a júliustól szeptember végéig tartó időszakban. Ez 70 százalékkal több az egy évvel ezelőttinél. A Teslánál ez különlegesség számba megy, mivel a gyártási folyamatban mindennaposak voltak a fennakadások, ami rontott a cég megítélésén és az árfolyam alakulásán is meglátszott. Végül Elon Musk alapító-vezérigazgató az asztalra csapott, új tapasztalt vezetőket szerződtetett, fejlesztéseket hajtott végre, vasszigort követelt meg, s ennek eredményeként a júniusi heti kétezres darabszámot sikerült 2200-ra feltornászni a harmadik negyedév átlagában, míg a záró három hónapnak már 2400-as heti tervvel indultak neki.

A kiszámíthatóság most különösen fontos a tőkebevonásra készülő Tesla számára, amely a 2017 végére ígért, 10 millió forint körüli összegbe kerülő Model 3 sorozatgyártásához épít egy új üzemet, de kell a pénz a SolarCity napelemgyártó felvásárlásához is. Nem mindegy, hogy a régóta masszívan veszteséges Tesla milyen kondíciókkal tud fejlesztési forrásokhoz jutni. Jason Wheeler pénzügyi igazgató szerint azonban ha a második félévet terv szerint teljesítik, akkor könnyen lehet, hogy szerény nyereséget is ki tudnak majd mutatni – írja a Reuters. Befektetők egyébként nemrég kritizálták a Tesla üzletpolitikáját, azzal nem voltak megbékülve, hogy a cég szeptemberben árkedvezményekkel kezdte értékesíteni raktáron lévő bemutató-, illetve tesztautóit, s ezzel a gépkocsin elérhető nyereséget csökkentette. Elon Musk később üzenetben kérte kereskedőit, hogy a Teslákra ne adjanak semmilyen árkedvezményt. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.