BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már az idén jöhet az új Samsung VR-eszköz

Új szintre léphet a Samsung virtuálisvalóság- (VR) eszközeinek vezérlése egy speciális kiegészítő alkalmazásával.

Az FCC-nek (Federal Communications Commission – Szövetségi Kommunikációs Bizottság) benyújtott engedélykérelem alapján ugyanis egy kimondottan a Gear VR-hez fejlesztett vezérlőegységet is piacra dob a társaság. A nyilvánosságra került dokumentumok alapján nem igazán lehet megállapítani, hogy milyen formájú lesz a készülék, de valószínűleg a Google Daydreamhez készült irányítóegységre hasonlít majd, amely néhány centiméter hosszú, a végein lekerekített eszköz.

A Samsung VR-sisakját az oldalán található érintőpanellel lehet vezérelni. Az új irányítóegység azonban ezt feleslegessé teheti, arról nem is beszélve, hogy lényegesen egyszerűbb lesz az alkalmazások kezelése és az összetettebb játékok használata.

A Samsung 2015 őszén mutatta be VR-eszközét. Azóta megjelent egy módosított változata a készüléknek, viszont a cég adós maradt az igazán nagy újítással ezen a területen. A hírek szerint az idei év ebben is változást hoz, elképzelhető ugyanis, hogy még a tavasszal bemutatják a Gear VR új generációját, és egyes beszámolók szerint ez akár március végén, a Galaxy S8 érkezésekor megtörténhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.