BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Okos hotel nyílt Budapesten

Új, 101 szobás szállodát nyitott Budapesten az Eurostars Hotel Company, a spanyol Group Hotusa szállodai divíziója, a létesítmény 14,75 millió euró értékű beruházással valósult meg - közölte a cégcsoport az MTI-vel.

A hetedik kerületben található Exe Danube Budapest a csoport második szállodája Magyarországon az ötödik kerületi Eurostars Budapest Center mellett. Az új hotel tulajdonosa egy pénzügyi befektető, üzemeltetője a Grupo Hotusa.

Az Exe Danube Budapest okos szobafelügyeleti rendszerrel működik, a rendszer vezérli a fűtést és légkondicionálást, valamint az elektromos berendezéseket, világítást is a szobákban úgy, hogy a vendégeknek még a szobakártyát sem kell használniuk. 

Ha az idegenforgalom eddigi növekedése tovább folytatódik, a két meglévő hotel mellett a további beruházások lehetőségét is megvizsgálják Magyarországon - mondta Amancio López Seijas, a Grupo Hotusa elnöke a közlemény szerint.

Az új szállodával az Eurostars Hotel Company már 167 hotellel rendelkezik. 2016-ban 23 új szállodát adott át, 12 hotelt Spanyolországban, további 11-et külföldön: a budapesti mellett Franciaországban, Olaszországban, Portugáliában, Panamában, Kolumbiában, Marokkóban, Mexikóban és a Cseh Köztársaságban nyitott szállodákat.

A cégcsoport árbevétele az utolsó lezárt gazdálkodási évében, 2015-ben 955 millió euró volt, 4500 dolgozót foglalkoztatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.